EKOLOGICZNY RUSZT ZE STALI NIERDZEWNEJ
Eliminacja rakotwórczych substancji podczas grillowania
poprzez ograniczenie spalania się tłuszczów w ogniu
Wadą grillowania na tradycyjnych rusztach są powstające podczas spalania szkodliwe toksyczne substancje oraz dym.
Największym zagrożeniem podczas grillowania jest tłuszcz kapiący bezpośrednio do ognia.
Tłuszcz spala się, w efekcie czego wytwarzają się toksyczne związki takie jak węglowodory aromatyczne WWA,
dioksyny, aminy HAA, nadtlenki, benzopiren i inne. Związki te są bardzo silnymi mutagenami o działaniu rakotwórczym.
Związki te przenikają do mięsa, a nawet do grillowanych w następnej kolejności warzyw.
DYM powstały wskutek spalania tłuszczu na ogniu również jest pełen toksycznych związków, które wdychają osoby w pobliżu.
_________________________________
Aby ograniczyć w dużym stopniu powstawanie rakotwórczych substancji
i cieszyć się zdrowym grillowaniem powstał:
EKOLOGICZNY RUSZT ZE STALI NIERDZEWNEJ
Dzięki specjalnej, opatentowanej konstrukcji – tłuszcz wytapiany podczas grillowania spływa bezpośrednio do pojemnika
– uniemożliwiając jego spalanie bezpośrednio na ogniu.
Ruszt wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Jest wygodny w użyciu, eliminuje również potrzebę użycia
tacek aluminiowych, które również budzą szereg wątpliwości pod względem zdrowotnym (kontakt żywności z aluminium).
_________________________________
Ekologiczny ruszt dostępny jest w dwóch rozmiarach:
45 cm x 39 cm lub 57 cm x 39 cm
_________________________________
EKOLOGICZNY RUSZT nadaje się do różnego rodzaju grilli węglowych. Wystarczy położyć go na tradycyjnym ruszcie, kratce itp.
_________________________________
Komplet zawiera:
– ruszt ekologiczny ze stali nierdzewnej 45 cm x 39 cm lub 57 cm x 39 cm
– pojemnik na spływający tłuszcz ze stali nierdzewnej
– komplet uchwytów ze stali nierdzewnej z drewnianymi trzonkami do manewrowania rusztem